De Techniek

Airbrushen doe je met een klein verfspuitje weinig groter dan een balpen, het vraagt  heel veel oefening om goed te leren airbrushen je maakt namelijk geen contact met de ondergrond dus een vaste hand is een must, ( vergelijk het een beetje met tekenen met een airbrush ), de controle over je airbrush is heel erg  belangrijk de airbrush moet eigenlijk het verlengstuk van je hand worden, door te spelen met de afstand de druk en materiaal toevoer kan je mooie resultaten bereiken, je kan heel gedetailleerd werken omdat de spuitopening vaak niet groter is dan 0,3 millimeter, hoe kleiner de opening, hoe gedetailleerder je kan werken.

De eerste moderne airbrushspuit is uitgevonden in 1893, de basis is in loop der tijden niet veel veranderd. De beste airbrushspuiten komen momenteel uit Japan, één van de bekendere is de Iwata.

Er zijn meerdere verschillende airbrushes, de meest bekende zijn de enkel actie en de dubbel actie.

Enkel actie: is de simpelste en goedkope uitvoering, bij deze dient de trekker om lucht en verf tegelijkertijd te laten spuiten uit de airbrush.

Dubbel actie: bij dit model heeft de trekker een dubbele functie, bij het indrukken komt er lucht binnen en door het naar achteren te trekken komt er verf vrij die zich dan mengt met de lucht en zo op het object neerkomt.

 

Hosting & CMS: PWE